Extra steun bij verduurzamen in Gelderland: laatste plekken beschikbaar project Green Key & Blauwe Vlag

25 april 2024

Ondernemers in recreatie, toerisme en horeca kunnen zich weer melden voor het project Green Key en Blauwe Vlag Gelderland. Daarin krijgen zij steun bij de verduurzaming van hun bedrijf. Vanwege de grote belangstelling is het project snel vol gelopen met inmiddels 35 bedrijven. Er is nu nog ruimte voor 5 deelnemers.

Verduurzaming helpt om de eigen voetafdruk te verlagen, maar ook om de kosten te drukken. Denk bijvoorbeeld aan het verlagen van het energieverbruik. Duurzamere bedrijven blijken het daarbij makkelijker te hebben om medewerkers te werven en aan zich te binden. Als kroon op het werk kan men zich in het project laten certificeren met een serieus, internationaal erkend keurmerk.

De provincie Gelderland wil samen met brancheorganisaties HISWA-RECRON en KHN ondernemers stimuleren hun bedrijfsvoering te verduurzamen. Het project biedt bedrijven een kosteloos bezoek van een deskundige keurmeester, diverse kennisbijeenkomsten en een 50% bijdrage voor het eerste jaar van deelname aan het keurmerk Green Key of Blauwe Vlag.

Op de speciale projectpagina www.stichtingkmvk.nl/gelderland is er meer informatie over het project en filmpjes met de ervaringen van collega-ondernemers. Op deze pagina kan men zich ook aanmelden.

 

Terug naar overzicht