HISWA-RECRON stimuleert ‘Werken in de watersport’ zowel online, als op locatie

22 september 2024

De arbeidsmarkt is een belangrijk thema voor HISWA-RECRON. In de watersportsector wordt steeds meer gezocht naar goed opgeleid en gemotiveerd personeel om de groeiende vraag bij te kunnen houden. HISWA-RECRON zet zich actief in om werkgevers en potentiële medewerkers met elkaar in contact te brengen. Via verschillende initiatieven, zowel op watersportevenementen zoals de HISWA te water als via social media, blijven we inspelen op de behoeften van de arbeidsmarkt in de watersport. Het doel is om vacatures onder de aandacht te brengen en de sector toegankelijk te maken voor nieuwe medewerkers.

Tijdens de HISWA te water 2024 konden bezoekers eenvoudig vacatures vinden via de Watersport Carrièredagen. Exposanten gebruikten speciale vlaggetjes om aan te geven dat zij op zoek waren naar nieuwe medewerkers. Bezoekers hadden zo de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met potentiële werkgevers in de sector. Daarnaast stond de 'Welkom op het Water'-trailer op de beurs. Dit project, dat door het hele jaar op diverse locaties aanwezig is, geeft mensen de mogelijkheid om de watersport te ontdekken en de verschillende beroepen te verkennen. Ook op de HISWA te water konden bezoekers in deze trailer de watersport beroepencheck doen en direct vacatures op HISWA.nl bekijken.

Oproep aan leden: Plaats je vacatures op HISWA.nl

HISWA-RECRON is daarnaast volop bezig met de social mediacampagne 'Werken in de Watersport', die veel potentiële medewerkers naar de vacaturepagina van HISWA.nl trekt. We moedigen onze leden aan om hun vacatures op HISWA.nl te plaatsen, zodat we samen kunnen zorgen voor een sterke instroom van nieuw talent in de sector.

 

Werken in de watersport

Terug naar overzicht