skip to Main Content
RECRON En HISWA Bij Ronde Tafel Bijeenkomst VVD Friesland

RECRON en HISWA bij Ronde Tafel bijeenkomst VVD Friesland

Net voor de verkiezingen organiseerde de VVD Friesland een rondetafel bijeenkomst waarin technologische ontwikkelingen in de recreatiebranches centraal stonden. Gedeputeerde Klaas Kielstra met recreatie in zijn portefeuille vond dit een mooie gelegenheid om zijn periode als gedeputeerde toerisme af te sluiten.

Regiomanager Petra Ellens van de RECRON en Jan Ybema van de HISWA hielden een gezamenlijke presentatie met daarin de nodige aansprekende voorbeelden. De branches gaven aan een belangrijke regie-rol voor de provincie te zien met name op het vlak van technologie, maar ook voor de ruimtelijke ontwikkeling. Jan Ybema lichtte een grote diversiteit aan digitale toepassingen toe die binnen diverse doelgroepen en samenwerkingsverbanden binnen de branche worden gebruikt.

Als voorbeeld werd de energietransitie genoemd, die zijn sporen na laat in het landschap, regie vanuit de provinciale overheid is noodzakelijk aldus Ellens. Het belang van goede statistieken die ook landelijk vergelijkbaar zijn is ook onmisbaar. Het was een interessante ochtend Ā waarbij de VVD fractie content met de inbreng van de branches was omdat zij hiermee de nodige ingrediĆ«nten mee kreeg voor een volgende collegeperiode.

Back To Top