Agenda

Hier vind je alle bijeenkomsten, evenementen en trainingen van HISWA-RECRON.

Inspiratietraining Natuurinclusief Ondernemen - verschillende data

27 augustus t/m 31 december 2024

In deze training leer je waarom het belangrijk is om de natuur een handje te helpen. Je krijgt voorbeelden van en praktische tips over het vergroenen van je binnen- en buitenruimte, het natuurinclusiever maken van je activiteitenaanbod en het communiceren met je gasten over jouw natuurinclusieve bedrijf als unique selling point. Je maakt een scan van je bedrijf: hoe maak jij jouw bedrijf natuurinclusiever? En wat levert dit jouw bedrijf op?

Na de training heb je een concreet plan om te starten met natuurinclusiever ondernemen. Eventueel kun je ondersteuning krijgen bij het maken van vervolgstappen na de training. Er is ook aandacht voor mogelijke bezwaren tegen natuurinclusiever ondernemen, zoals de impact van meer natuur op de groeikansen voor je bedrijf.

Achtergrondinformatie
HISWA-RECRON is aangesloten bij het Collectief Natuurinclusief dat een actieprogramma heeft opgesteld. Het doel van dit actieprogramma is meer natuur in Nederland. Gasten van recreatie- en watersportbedrijven komen om te recreëren. Dit doen zij graag in een natuurlijke omgeving.

Duur training
Twee dagdelen

Aanvullende Green Key-module
Bedrijven met Green Key-certificering kunnen deze training volgen voor de aanvullende Green Key-module Natuurinclusief Ondernemen. IVN biedt de training verspreid over het gehele land aan, eventueel incompany.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie en data op de website van IVN

Voorbeelden
IVN voerde deze training al uit bij Roompot Kustpark Texel. Er werd een plan gemaakt voor de aanleg van een natuureiland met beleefplekken, de medewerkers werden getraind en het activiteitenprogramma werd natuurinclusiever gemaakt. Medewerkers en gasten reageerden enthousiast op de nieuwe natuur op het park en de nieuwe natuurinclusieve activiteiten.

In juni 2024 volgden alle parkmanagers van Molecaten de training in-company. Directeurlid Tim Slager was na afloop lovend: “Onze parkmanagers zijn zeer positief over de training. Vooral de afwisseling theorie en praktijk, binnen-buiten, de terreinscan met een ecoloog en een concreet Plan van Aanpak per park als opbrengst, sprak zeer aan. Goed dat er naast vergroening van je terrein ook aandacht is voor natuurinclusieve activiteitenaanbod en de communicatie richting de medewerkers en de gasten.”

Terug naar overzicht

Recreactie en HISWA Magazine

Recreactie is het vakblad voor de leisure en recreatie. HISWA Magazine is het vakblad voor de watersport en jachtbouw. Lees meer over deze vakbladen en de mogelijkheden om te adverteren.