Nog geen nieuwe Cao Recreatie

10 januari 2024

Het is niet gelukt om per 1 januari 2024 een nieuwe Cao Recreatie af te sluiten. De Cao Recreatie liep af op 31 december 2023. De vakbonden hebben een stevig pakket aan eisen op tafel gelegd: de hoge looneis is voor HISWA-RECRON een brug te ver. 
 

HISWA-RECRON leden in de verblijfsrecreatie hebben zeker oog voor de hoge inflatie in 2022 en 2023 en zijn bereid in een nieuwe cao afspraken te maken die grotendeels recht doen hieraan, maar deze dienen wel realistisch te zijn. We willen een sterke en toekomstbestendige sector zijn en bovendien een aantrekkelijke sector om in te werken met reële arbeidsvoorwaarden. 

Nu er geen nieuwe cao is vanaf 1 januari 2024, betekent dit dat er vanaf deze datum geen cao voor de verblijfsrecreatie meer is. Er is een cao-loze periode ontstaan. Voor werknemers die voor 1 januari 2024 in dienst zijn getreden, wijzigt niets. De Cao Recreatie is onderdeel van hun arbeidsovereenkomst en werkt na. Voor werknemers die op 1 januari 2024 in dienst zijn getreden of op een later moment in dienst zullen treden geldt dat niet. Op Cao Recreatie (hiswarecron.nl) kunt u lezen op welke wijze u hiermee om kunt gaan.


HISWA-RECRON hoopt in januari weer met de vakbonden om de tafel te kunnen gaan zitten en alsnog tot overeenstemming te kunnen komen. 

 

De Cao Dagrecreatie is met één jaar ongewijzigd verlengd en kent een looptijd van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2024.

Terug naar overzicht