Convenant recreatiesector en gemeente Wijdemeren bijna rond!

21 februari 2024

Een convenant tussen de recreatiesector en gemeente Wijdemeren zal binnenkort getekend gaan worden. Daarin wordt het gezamenlijk streven van partijen -waaronder HISWA-RECRON- naar een kwalitatief hoogwaardig en toekomstbestendig Wijdemeers Plassengebied, door de inzet van voldoende middelen voor duurzame instandhouding, kwalitatieve verbetering, vernieuwing en toezicht, benoemd.

Belangrijke afspraak in het convenant is het instellen van een Adviesorgaan waarin een vertegenwoordiging uit de recreatiesector. Via dit orgaan kan de sector structureel én in een vroeg stadium voorstellen inbrengen ten aanzien van (prioritering van) planvorming en besteding van middelen door de gemeenteraad. Het Adviesorgaan heeft ook de mogelijkheid om advies te geven aan de gemeente over de wijze van heffen en invorderen van de verblijfsrecreatiebelastingen. De gemeente zal de adviezen van het Adviesorgaan altijd mee wegen en waar mogelijk over nemen. Indien afgeweken wordt op een advies, zal dit door de gemeente schriftelijk worden gemotiveerd.

 

HISWA-RECRON vindt de structurele samenwerking met de gemeente middels het Adviesorgaan van groot belang. ‘We hebben er zeer lang op moeten wachten’, zegt Gerdina Krijger, regiomanager van HISWA-RECRON, ‘want het Adviesorgaan zou eigenlijk al in juli 2022 ingesteld worden. In de tussentijd kregen we (net als in 2021) onverwacht te maken met exorbitante verhogingen van de verblijfsbelastingen. Dat hebben we grotendeels kunnen voorkomen met ‘een last minute reparatie’, maar het was handiger geweest als we tijdig een negatief advies aan de gemeente hadden kunnen geven!

Op dit moment is nog niet bekend wanneer het convenant ondertekend gaat worden, maar dat zal naar verwachting op korte termijn gaan gebeuren.

 

Meer informatie bij Gerdina Krijger, g.krijger@hiswarecron.nl
 

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht