Behandeling Visie Toerisme en Recreatie Regio Alkmaar in gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en Uitgeest

23 mei 2024

De nieuwe visie Toerisme en Recreatie regio Alkmaar wordt binnenkort in Alkmaar, Bergen, Castricum, Dijk en Waard, Heiloo en Uitgeest in de commissie behandeld. Daarna volgt behandeling in de raad.

Visie Toerisme en Recreatie Regio Alkmaar 2025 -2035  

Het doel van de visie is een betere balans vinden tussen leefbaarheid, economie en natuur door toeristen en recreanten beter te spreiden. De doelstellingen zijn seizoenspreiding en ruimtelijke spreiding. Er zijn vier strategische pijlers gedefinieerd: verbeteren, verbinden, vertellen en verenigen.

Toerisme en recreatie zijn belangrijk voor Regio Alkmaar. Ze zorgen voor een levendige economie, veel voorzieningen en werkgelegenheid. Dit varieert van horeca en winkels tot culturele en sportieve activiteiten. De zes gemeenten willen samen met ondernemers en organisaties toerisme en recreatie verder ontwikkelen. Met de projecten uit de nieuwe toeristische visie willen ze zorgen dat toerisme en recreatie bijdragen aan een goede balans tussen leefbaarheid, economie en natuur.

Bij het maken van deze visie hebben inwoners, ondernemers en organisaties (waaronder HISWA-RECRON) input gegeven.

De behandeling in de verschillende gemeenten is als volgt:

 

Terug naar overzicht