Project Verduurzamen Vakantieparken met Green Key in de provincie Utrecht van start

10 juni 2024

Campings en bungalowparken in de provincie Utrecht krijgen in 2024 en 2025 steun bij de verduurzaming van hun bedrijf. Dit gebeurt via het project Verduurzamen Vakantieparken waarin plaats is voor 20 ondernemers. Wie wil, kan zich laten certificeren met het internationaal erkende keurmerk Green Key. Volgens Eelco Stienstra, parkmanager van RCN het Grote Bos in Doorn, is die certificering “een kroon op je werk”.

De provincie Utrecht wil samen met brancheorganisatie HISWA-RECRON ondernemers stimuleren hun bedrijfsvoering te verduurzamen. “Het mes snijdt hierbij aan verschillende kanten: minder kosten, professionelere uitstraling, gemotiveerd personeel en natuurlijk beter voor de wereld”, zegt Eelco Stienstra, “Green Key is gewoon handig vanwege de kapstok die het biedt, dat helpt enorm”.

Het project dat nu is gestart biedt bedrijven een kosteloos bezoek en helpdesk van een deskundige keurmeester. Daarnaast is er een 50% bijdrage voor de instapkosten en het eerste jaar van deelname aan het keurmerk Green Key. Tot slot zijn er diverse bijeenkomsten om inspiratie en kennis op te doen.

Meer informatie over het project is te vinden op de speciale projectpagina www.stichtingkmvk.nl/utrecht

 

 

Terug naar overzicht