Verwijdering havenprofielen van jachthaven.nl

8 juli 2024

Op verzoek van 19 jachthavens heeft HISWA-RECRON een kort geding aangespannen tegen Jachthaven.nl B.V. Deze havens hadden eerst al zelf (tevergeefs) aan Jachthaven.nl verzocht om hun profiel op Jachthaven.nl te verwijderen. Omdat de havens in hun recht stonden en HISWA-RECRON van oordeel is dat Jachthaven.nl onrechtmatig heeft gehandeld tegenover de havens, is de voorzieningenrechter te Den Haag verzocht om Jachthaven.nl te veroordelen om elke vermelding van de 19 jachthavens van de website te verwijderen en verwijderd te houden.

Na de zitting op 14 juni 2024 bij de rechtbank te Den Haag, heeft Jachthaven.nl ervoor gekozen om het niet op een uitspraak van de rechter te laten aankomen. Jachthaven.nl heeft ingestemd met de door ons gestelde voorwaarden die zijn vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Uiteindelijk is er dus geen definitieve rechterlijke uitspraak nodig geweest en heeft Jachthaven.nl de alle vermeldingen van de 19 jachthavens op haar website verwijderd en zal zij die havens ook verwijderd houden van haar website. In de overeenkomst is een boetebeding opgenomen, waarmee de kans is verkleind dat Jachthaven.nl de profielen van de havens weer op Jachthaven.nl plaatst. 

Staat jouw haven ook met een profiel op Jachthaven.nl? En heb je (tevergeefs) Jachthaven.nl verzocht om je profiel te verwijderen? HISWA-RECRON stelt een modelbrief beschikbaar die aan je kan worden toegezonden. In die brief zijn de juridische grondslagen opgenomen op basis waarvan Jachthaven.nl gehouden is om je profiel te verwijderen. Dat kan ook nog steeds wanneer je eerder hebt berust in de eventuele weigerachtige houding van Jachthaven.nl om je profiel van Jachthaven.nl te verwijderen en je nu een door Jachthaven.nl aangeduid ‘gratis’ profiel hebt. Dat je als haven geen kosten verschuldigd zou zijn aan Jachthaven.nl, betekent immers nog niet dat je hoeft te accepteren dat Jachthaven.nl het profiel van je haven op haar website weergeeft op de wijze waarop dat nu vaak gebeurt. Voor de modelbrief kun je contact opnemen met Paul van Well (p.vanwell@hiswarecron.nl). 

Terug naar overzicht