YachtShift, het bootinvoersysteem van HISWA-RECRON gooit de trossen los!

24 juli 2024

Na een intensieve ontwikkel- en testperiode in de afgelopen maanden is YachtShift fase 1 volledig operationeel. Inmiddels zijn meer dan 30 bedrijfsaccounts ingericht en nog wekelijks melden zich nieuwe deelnemers aan. Alle deelnemers krijgen een inlogcode en kunnen vanaf volgende week aan de slag. Het gebruiksvriendelijke bootinvoersysteem (CMS) is bedoeld voor jachtmakelaars, jachtbouwers, importeurs, jachthavens en alle andere watersportbedrijven die bemiddelen in gebruikte boten of nieuwe jachten verkopen. Een groot woord van dank aan onze internetpartner AddNoise en de systeemtesters van eSailing en Heech by de Mar! Natuurlijk blijven we continu input verzamelen zodat we het systeem blijven doorontwikkelen.

Hoe werkt het?

Het systeem plaatst jouw schepen met alle specificaties en afbeeldingen automatisch door naar je eigen website en voor leden natuurlijk gratis naar dé watersportportal hiswa.nl en de Engelstalige hiswa.nl/en. Ook kun je zelf eenvoudig een exportfeed aanmaken waarmee je jouw aanbod op andere (internationale)websites kunt plaatsen wanneer je met deze partij(en) een overeenkomst hebt. Voor verder gebruiksgemak is er een handige AI-vertaaltool ingebouwd zodat je in de meest voorkomende talen (16) kunt communiceren en is het systeem ‘mobile friendly’ zodat je met je smartphone ook gemakkelijk foto’s en data kan invoeren.

Ook geïnteresseerd? Vraag een inlog voor de Demo-account

Het uitgangspunt is dat hoe meer bedrijven meedoen, hoe lager de kosten blijven. Meer informatie over de functies en deelnamekomsten van YachtShift kun je vinden op www.yachtshift.nl. Ook is er een demo-account ontwikkeld zodat nieuwe geïnteresseerden het systeem kunnen testen. Heb je hiervoor belangstelling stuur dan een mailtje naar Michael Steenhoff of Jan Ybema (zie gegevens onderaan dit bericht).

Baas over eigen data

Met YachtShift blijf je in ieder geval altijd eigenaar over jouw data omdat we als branche geen commercieel belang hebben. De praktijk wijst uit dat hier in een aantal gevallen door commerciële aanbieders terughoudend mee wordt omgegaan. YachtShift biedt zekerheid en continuïteit voor de lange termijn en is strategisch van belang ter voorkoming van plotselinge prijsstijgingen zoals nu aan de orde is.

Toekomststrategie
Zoals tijdens de startbijeenkomst in Hilversum al verteld hebben we contact gelegd met onze internationale ‘counterparts’. Diverse landen zijn geïnteresseerd in deze eerste stap naar grotere onafhankelijkheid. We gaan verder met deze partijen in gesprek om toe te werken naar een internationale bootportal. Dit zal logischerwijs tijd kosten omdat niet alle landen op hetzelfde denkniveau zitten maar de eerste signalen zijn positief. We komen vervolgens bij jullie terug om te peilen of de bedrijven bereid zijn hierin gemeenschappelijk te investeren en toe te werken naar een gezonde internationale businesscase.

Meer informatie of een verzoek voor een demo-account:

j.ybema@hiswarecron.nl of m.steenhoff@hiswarecron.nl

Terug naar overzicht