Volop kennis, nieuwe producten en netwerken tijdens Recreatie Vakbeurs

24 november 2022

In maar liefst acht beurshallen met prachtige stands, nieuwe producten, beleving, gastvrijheid en informatieve kennissessies is de recreatiesector weer goed neergezet. Met ruim 300 exposanten - waarvan veel HISWA-RECRON partners in Business – en ruim 8000 bezoekers spreken we (na de corona-tijd) van een succesvolle beurs.

In de HISWA-RECRON stand werden de ondernemers gastvrij ontvangen in een “huiskamersetting” en gewezen op de gratis plaatsing van vacatures op www.recron.nl/vacatures; de vacaturepagina die in de top 5 van de beste bezochte pagina’s staat!

In de RecreatieStudio werden de ondernemers/bezoekers getrakteerd op diverse kennissessies van onze Kennispartners over het aantrekken en vasthouden van medewerkers. Wat is de zoektocht van het onderwijs en hoe kun je als ondernemers daarbij helpen. Wat kun je doen om de kwaliteit van jouw medewerkers te upgraden? Hoe kan de automatisering helpen bij de personeelstekorten. Kortom: in de recreatie draait alles om mensen en dat was duidelijk op de Recreatie Vakbeurs!

Interviews

Onze samenwerkingspartner NRIT heeft voor interessante interviews gezorgd en de sfeer van de beurs in een dagjournaal goed weergegeven..

Klik hier voor het interview met Geert Dijks door Marc Gerlings (NRIT) over de laatste ontwikkelingen in de branche. 
Er wordt gesproken over actuele onderwerpen die ondernemers in de recreatie- en watersportbranche bezighouden. Aan de orde komen natuurlijk de energiecrisis, de modernisering van de voorwaarden voor huurders van jaarplaatsen, de problemen voor niet-vitale vakantieparken, de registratie van stacaravans en chalets, de verkiezingen voor Provinciale Staten, de matige aanwezigheid van toeristisch Nederland in Brussel en een gedragscode voor HISWA-RECRON-ondernemers waaraan wordt gewerkt. Een gesprek met een gedreven voorman die aan de vooravond staat van de modernisering van een van de grootste brancheorganisaties in de vrijetijdssector. Meer informatie over dit interview vind je hier.

Klik hier voor het interview met  Mark Giethoorn, directeur Center Parcs Nederland.
 

Dagjournaal

Klik hier voor het Dagjournaal 1
Het camerateam van NRIT maakt op de Recreatie Vakbeurs 2022 samen met de beursorganisatie en HISWA-RECRON een dagjournaal. In deze editie Jeffry Plaggenmarsch van de Recreatie Vakbeurs, Marcel Tap van HISWA-RECRON, Johan Steur van Seijsener Rekreatie-Techniek, Nick Mampaey van Koole Controls, Gary Crooij van LDL Laundry, Jules Luijpen van Haaks en Jos van der Sterren van de Breda University of Applied Sciences.

HISWA RECRON gaat de komende periode met haar leden in gesprek over meer rechten voor huurders van jaarplaatsen. Dat vertelde Marcel Tap op de Recreatie Vakbeurs in het dagjournaal dat NRT daar maakt. "We zien een hele ander vraag ontstaan bij consumenten na corona naar meer kortstondige verhuur. Dat heeft gevolgen voor vaste plaatsen omdat veel campings aan het investeren zijn. Herstructureren krijgt daardoor veel negatieve aandacht met name bij de politiek waar door mevrouw Beckerman van de SP inmiddels 240 vragen aan de minister zijn gegesteld met het pleidooi om meer bescherming van huurders van jaarplaatsen.” 

De brancheorganisatie gaat met de leden een langere opzegtermijn bespreken bij herstructurering en/of een wat hogere verplaatsingskostenvergoeding zodat mensen hun object bij opzegging van de huur naar een andere camping kunnen verplaatsen . "Wat we niet zullen doen is huurrechtbescherming woonruimte introduceren. Dat staat verre van ons”, zei Tap. Als HISWA RECRON er met de leden uit is dan worden de vernieuwingen met de ANWB en de Consumentenbond besproken zodat die in de voorwaarden kunnen worden opgenomen. 

Klik hier voor het Dagjournaal 2
Het camerateam van NRIT maakt op de Recreatie Vakbeurs 2022 samen met de beursorganisatie en HISWA-RECRON een dagjournaal. In deze editie Goof Lukken van de Breda University of Applied Sciences, Erik van Dijk van Green Key, Jaap van Ravels & Erik de Jong van NKC, Uko Vegter van Fresh Fruit Express, Willem van Liempd & Daan Driessen van Smart Servant, Aleksandar Knezevic van New Concept Housing, Margreet Toonen van de Rooi Pannen en Sander Jacob van Crossover Lodge.

 

Congres Zet je Regio op de Kaart

Op donderdag vond ook nog het congres "Zet je Regio op de Kaart" plaats dat werd georganiseerd door NRIT.

  1. De presentatie van Marieke van Doorn, planoloog gebiedsbeleving, op de NRIT workshop Zet je Regio de Kaart tijdens de Recreatie Vakbeurs 2022. Ze presenteert daar de Belevingskaart Het Drentse Veenland.
  2. De presentatie van Jeffrey Belt van HISWA-RECRON op de workshop Zet je Regio de Kaart tijdens de Recreatie Vakbeurs 2022. In zijn presentatie staat het perspectief van de ondernemer centraal en praat hij de aanwezigen bij over kansen en bedreigingen in de recreatiesector.
  3. De presentatie van Elizabeth Stoit van Marketing Drenthe op de NRIT workshop Zet je Regio de Kaart tijdens de Recreatie Vakbeurs 2022. Zij vertelt alles over Van Gogh in Drenthe.
  4. De presentatie van Nynke Rixt Jukema , Architect, op de NRIT workshop Zet je Regio de Kaart tijdens de Recreatie Vakbeurs 2022. Zij vertelt alles over de realisatie van de uitkijktoren Kollumeroord in de regio Lauwersmeer.
  5. De presentatie van Janique Huijbregts van de ANWB op de NRIT workshop Zet je Regio de Kaart tijdens de Recreatie Vakbeurs 2022. Zij vertelt alles over een onderzoek naar vrije tijd in de Zuidwestelijke Delta en 9 gouden regels voor het benutten van recreatieve meekoppelkansen.
  6. De presentatie van Peter Steenhuis van Saxion op de NRIT workshop Zet je Regio de Kaart tijdens de Recreatie Vakbeurs 2022. Hij vertelt alles over de ontwikkeling van een digitaal gebiedsplatform Weerribben-Wieden.
Terug naar overzicht