Gelderland verduurzaamt met project Green Key en Blauwe Vlag

14 december 2022

HISWA-RECRON en stichting KMVK hebben ervoor gezorgd dat de Provincie Gelderland subsidie beschikbaar stelt om Gelderse toeristisch-recreatieve bedrijven, jachthavens en binnenstranden actief te ondersteunen bij het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Het is vanaf nu mogelijk om met subsidie een traject te doorlopen om certificering van Green Key of Blauwe Vlag aan te vragen.

Het project is bedoeld voor ondernemers in recreatie en toerisme in Gelderland, die hun bedrijf verder willen verduurzamen en nog geen certificaat hebben. De Green Key kent aparte sets criteria voor bungalowparken, campings, hotels, restaurants, congrescentra en attracties. Er zijn aangepaste eisen voor kleine accommodaties in de verblijfsrecreatie, zoals natuurkampeerterreinen, groepsaccommodaties, kleine campings en B&B. De criteria zijn branche specifiek, wat betekent dat het keurmerk voor veel bedrijven haalbaar is. De Blauwe Vlag is er voor jachthavens en stranden aan het binnenwater.

Door de ondersteuning uit de provincie kunnen ondernemers in Gelderland kosteloos een nulmeting laten uitvoeren en deelnemen aan informatiebijeenkomsten. Daarnaast ontvangen deelnemers het eerste jaar een korting op de deelnamekosten van Green Key en de Blauwe Vlag. Kijk voor info en aanmelden op: Project Gelderland - Stichting KMVK

Meer informatie bij de regiomanager Gelderland, Stijn Boode: s.boode@hiswarecron.nl

Bekijk hieronder de promotiefilmpjes van Green Key en Blauwe Vlag waarin wordt uitgelegd wat de keurmerken inhouden en wat ondernemers zelf van Green Key en Blauwe Vlag vinden.  

 

Terug naar overzicht