Geslaagde zomerbijeenkomst bij Jachthaven Wetterwille

12 juni 2023

Ruim 40 leden waren aanwezig bij de zomerbijeenkomst voor de jachthavens en stallingbedrijven op dinsdag 6 juni. De bijeenkomst vond plaats op Jachthaven Wetterwille van Mieke Vleugels.

Na de ontvangst in de brasserie op het haventerrein gaf Rob Versteeg van TOP Supplier Endurance een presentatie over het opzetten van een toekomstbestendige organisatie. De druk bij bedrijven wordt steeds groter, goed opgeleide medewerkers vinden is een uitdaging. En ook vergrijzing is een uitdaging waar rekening mee moet worden gehouden. Daarbij worden arbeidsomstandigheden steeds belangrijker. De instroom van het aantal studenten op HBO en mbo-instellingen loopt terug. Goed nieuws dat vanuit het Sociaal Fonds Hiswa het project ‘Op weg naar een toekomstbestendige organisatie’ wordt gefinancierd. Het project gaat in op de uitdaging van personeel vinden, binden en boeien. Deelnemers aan het sociaal fonds kunnen de inzet van Endurance volledig vergoed krijgen. Leden van HISWA-RECRON kunnen uiteraard ook meedoen aan het project tegen een vergoeding.  

Na de presentatie van Rob gaf bedrijfsgroepmanager Paul de Groot tekst en uitleg over de wijzigingen in het Hiswa Haven- en werfreglement. Het reglement is op een aantal punten aangepast die voortkomen uit feedback van de leden, wijziging in wet- en regelgeving of uit het oogpunt van duurzaamheid. De aanwezige leden waren blij met de wijzigingen. Het nieuwe Haven- en werfreglement is te downloaden in de kennisbank. Vervolgens werden vragen van leden behandeld. Veel vraagstukken werden onderbouwd met praktijkvoorbeelden. Juridische vragen konden worden beantwoord door Stellicher Advocaten die aanwezig waren.  

Vervolgens nam Mieke Vleugels het woord en gaf ze tekst en uitleg over haar jachthaven en haar visie op het ondernemen als jachthaveneigenaar. Na een korte inleiding begon de rondleiding over het grote haventerrein. Als eerste werd de dry-stacking loods bezocht. Hier staan de boten driehoog opgestapeld en kunnen op verzoek van de eigenaar in het water worden gelegd. Nadat de eigenaar heeft gevaren wordt de boot weer teruggezet in de stalling. Duurzame investeringen als zonnepanelen, ledverlichting en afvalscheiding ontbreken uiteraard niet op de jachthaven. Vandaar dat de Blauwe Vlag met Groen wimpel al jarenlang wappert. De leden waren zichtbaar onder de indruk van de tentplaatsen op het eco-dak. Op het dak boven de showroom is een eco-vriendelijke dakbedekking gelegd en zijn drie plekken gecreëerd om een tent op te zetten. Vanaf het eco-dak heb je een prachtig uitzicht over de Loosdrechtse Plassen. De zomerbijeenkomst werd afgesloten met een borrel in de brasserie.  

Terug naar overzicht