HISWA-RECRON pleit voor meerdere openingen gestremde Spieringbrug

4 juli 2023

HISWA-RECRON maakt zich ernstig ongerust over de gevolgen van de stremming van de Spieringbrug bij Muiden. Deze stremming zal naar verwachting acht weken duren.

Er is geen alternatieve route voor schepen met een mastlengte langer dan 9,10 meter. De route over de Vecht langs Muiden is de enige manier is om van Loosdrecht naar het IJsselmeer of naar ander water te varen. Voor het bezoek met de boot aan de jachthavens in het Loosdrechtsplassengebied geldt hetzelfde.

Op dinsdag 5 juli is er een éénmalige opening tussen 22.30 uur tot 00.30 uur zodat scheepvaartverkeer kan doorvaren vanuit Weesp naar/voorbij Muiden. HISWA-RECRON vindt dat een éénmalige opening in de late avond/nacht voor de meeste watersporters té kort dag is om nog gebruik van te kunnen maken. Dat betekent dat deze mensen de gehele zomer niet kunnen uitvaren.

Gezien de langdurige stremming die wordt verwacht en de grote nadelige gevolgen die er zijn voor watersporters én het watersportbedrijfsleven, heeft HISWA-RECRON gemeente Gooise Meren verzocht om meerdere openingen voor de recreatievaart te organiseren.

Terug naar overzicht