Ondernemers in Utrecht en Gelderland kunnen aanmelden voor Green Key certificering

13 december 2023

Om duurzaam ondernemen in de brede zin te bevorderen en te ondersteunen is een Green Key of Blauwe Vlag certificering een krachtig hulpmiddel. Daarnaast helpt de certificering om het duurzaam gedrag van de onderneming uit te dragen naar de gast. In de provincie Gelderland loopt al langer een project waarbij bedrijven in toerisme en recreatie met een financiële bijdrage van de provincie een Green Key of Blauwe Vlag kunnen behalen.  In Utrecht is dit nieuw voor vakantieparken die interesse hebben in een Green Key. Vanaf begin 2024 wordt het mogelijk hiermee te starten.

Gelderland

Bedrijven in toerisme en recreatie in Gelderland doorlopen een gesubsidieerde nulmeting voor certificering en krijgen het eerste jaar 50% korting op de jaarbijdrage. Vanaf nu zijn er weer beperkt plekken voor bedrijven in Gelderland beschikbaar. Meld je snel aan als je interesse hebt, want het aantal plekken is beperkt!

Meer informatie op de website Project Gelderland - Stichting KMVK

Nieuw project in 2024: Green Key in de provincie Utrecht

De provincie Utrecht gaat subsidie beschikbaar stellen om Utrechtse vakantieparken actief te ondersteunen bij het verduurzamen van de bedrijfsvoering. In 2024 wordt het daarom ook voor ondernemers in de provincie Utrecht mogelijk om met financiële steun aan een nulmeting voor Green Key deel te nemen. Deze regeling wordt naar verwachting in januari 2024 specifiek opengesteld voor vakantieparken, campings en bungalowparken. Hiervoor wordt in 2024 een informatiebijeenkomst georganiseerd. Door de ondersteuning vanuit de provincie Utrecht kunnen ondernemers kosteloos een nulmeting laten uitvoeren en deelnemen aan de bijeenkomsten. Daarnaast ontvangen deelnemers het eerste jaar een korting van 50% op de eenmalige entreekosten en de jaarlijkse deelnamekosten van Green Key. Dit project komt voort uit de afgelopen jaar opgestarte aanpak Vitale Vakantieparken van de provincie Utrecht.

Meer informatie, of aangeven dat je interesse hebt kan bij de regiomanager Utrecht: Stijn Boode: s.boode@hiswarecron.nl 

Terug naar overzicht