Boeiende najaars kennissessie regio Noord

31 oktober 2019

Op 31 oktober jl. troffen leden uit de provincies Noord elkaar bij de Kennissessie van RECRON. De leden werden gastvrij ontvangen door Tjitske en Raymond Beerendonk van Camping de Reeënwissel dat schitterend gelegen is in Nationaal Park het Drents Friese Wold. De middag werd gevuld door een aantal boeiende presentaties. Petra Ellens, de regiomanager Noord opende de bijeenkomst met een korte schets van de actuele zaken in het Noorden. De vele exorbitante toeristenbelastingverhogingen kwamen daarbij ook aan bod. Na een korte toelichting op de stand van zaken van de Vitale Vakantieprojecten in Drenthe en Friesland werd gewezen op finale zaken die geregeld gaan worden inzake de fusie met HISWA. Op 26 november volgt nog een ALV.

Yara Goessens van Stellichter Advocaten nam ons mee in een presentatie over de recente veranderingen ten aanzien van arbeidsvoorwaarden en contracten door de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Bijgaand kunt u haar presentatie vinden en zij is bereid vrijblijvend enkele vragen van u hierover te beantwoorden. Maak hier vooral gebruik van. Daarnaast heeft dit kantoor een notitie gemaakt waarin overzichtelijk de materie nog eens wordt behandeld (WAB alert -  zie bijgaand).

Daarna nam Serghino Lens ons mee naar het nieuwe online scholingsplatform voor de ondernemer en zijn medewerkers. Op Recreatiehero.nl vindt u de portal. Bijgevoegd de presentatie van deze middag.

De presentatieronde werd afgesloten met een presentatie van Rob Stevens van Stratech. Hij liet ons zien hoe de cijfers van de benchmark vergeleken kunnen worden met de eigen bedrijfscijfers. Daarnaast komt Stratech ook met regelmaat met een nieuwe blog waarin de nieuwste prognoses en vergelijkingen kunnen worden gemaakt. 

De middag werd afgesloten door een korte presentatie door Raymond en een rondleiding op zijn bedrijf. Met name de Boomhut XXL trok de nodige aandacht en maakte indruk. Met een borrel werd deze gezellige sessie tot slot op waardige wijze afgerond.

 

 

Terug naar overzicht